danszin logo
 

Dansproject TRACKING

30
nov.
2015


Dansers gezocht!
Ik zoek voor dit dansproject dansers die in de periode januari t/m maart 2016 samen met mij willen toewerken naar een danspresentatie voor publiek. Mijn idee is de oorspronkelijk impuls tot bewegen/dansen te onderzoeken en de invloeden daarop zoals gedachte, emotie, (on)mogelijkheden van het lichaam, muziek, geluid en wat we maar meer in dit onderzoek tegenkomen.Het hele project is laagdrempelig van opzet, het dansproces staat centraal.Voorwaarde is wel dat je het leuk vindt om te performen en dat je in de periode januari-maart wekelijks beschikbaar bent, de ene week op zondagmiddag en de andere week op vrijdagavond. De data van de zondagmiddagen liggen al vast (zie onderaan), de vrijdagavonden kunnen we in overleg bepalen. 

dansproject-tracking.jpgWat is het idee achter TRACKING?
Een track is een spoor, het suggereert beweging en ontwikkeling. De naam verwijst naar het maakproces, het spoor dat je volgt om tot een dans of bewegingstheater te komen.

Wat gaan we doen?
In een periode van 12 weken gaan we aan de slag met onze ideeën en werken we toe naar een korte presentatie voor publiek. Om de 2 weken organiseert het Danserscollectief Hoorn op 5 zondagmiddagen een bijeenkomst. 

Deze middagen worden begeleid door Tineke Feijen, theatervormgever en trainer. Tineke: “Mijn kracht zit in de wisselwerking tussen vorm en inhoud. In een bijzondere manier van creatief denken. Mijn passie zit in wat het oplevert: mensen die open gaan – mensen die gezien worden.” Zij zal de deelnemers begeleiden in het kijken naar de stukken, het geven van objectieve feedback en het delen van inspiratie, kennis en ideeën.

Na 12 weken sluiten we het project af op 20 maart met presentaties in theater Het Pakhuis in Hoorn.

Data in 2016: 17-01 - 31-01 - 14-02 - 28-02 - 13-03 - 20-03

Bijdrage: € 80,- zowel voor dansers als dansmakers. Dit bedrag gebruiken wij voor het huren van de oefenruimtes in de Blauwe Schuit, theater Het Pakhuis en de gastdocent.
Bij meer dan 10 deelnemers kunnen we hiervan eventueel nog benodigdheden voor de presentaties bekostigen.

Cynthia-zw-2.jpgIn de weken voor de bovenstaande data moeten we repeteren. Ik kan daarvoor op vrijdagavond in de Hoornse balletschool terecht. Deze zullen we wel nog samen moeten bekostigen. Dit zal tussen de 5,- en 10,-per week zijn, afhankelijk van het aantal deelnemende dansers. Ik betaal zelf ook mee en verdien hier niets aan. Mijn drijfveer voor dit project is passie!
De data voor de repetitie avonden kunnen we in overleg bepalen. We zullen wel voor 17-01 al een keer bij elkaar moeten komen. Bijvoorbeeld op vrijdagavond 07-01 of 15-01.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Neem dan contact met mij op! Graag uiterlijk op 27-12-2016 i.v.m. het aanmelden bij het Danserscollectief.
Informatie: Cynthia van Tuijl 06 51792187 info@danszin.nl

Meer informatie over het project vind je hier: www.danserscollectiefhoorn.wordpress.com