danszin logo
 

Dans en beeldende kunst 27 januari

8
jan.
2013

 

kunst_Ragna1r.jpg

Op zondag 27 januari organiseert het Danserscollectief Hoorn in het Talententheater Hoorn een dansimprovisatie dag met als thema ‘ Dans en beeldende kunst’. In samenwerking met kunstenares Ragna Slingerland is een inspirerend programma ontstaan.

Ragna komt over haar werk vertellen. Ze werkt in een langdurig proces waarin verschillende lagen sfeer en beeldtaal tot eenheid maken. Haar inspiratie en werkproces licht ze toe en dit zal ons aanzetten tot dans. Kleur, vorm, gelaagdheid en betekenis inspireren dus tot beweging en dans. De gelaagdheid in de kunst verdiept het dansproces. Ieder kan hier op zijn of haar eigen niveau aan meedoen.

Dansdocenten zijn Carlijn Visser en Cynthia van Tuijl. Zij werken beiden vanuit dansexpressie- en improvisatie waarbij de ervaring van het dansen voorop staat. Aan het einde van de dag ontstaan er vaak verrassende composities. De insteek van de dag is ontdekken via dans. Het ontdekken van de mogelijkheden die beeldende kunst biedt om tot dansimprovisatie stukken te komen.

De dansdag wordt gegeven van 11.00 tot 16.30 in het Talententheater, Weeshuistuin 1 in Hoorn. Voor meer informatie of opgave kun je contact opnemen met Cynthia van Tuijl of kijk op www.danserscollectiefhoorn.wordpress.com

Tags