danszin logo
 

CYNTHIA VAN TUIJL

Cynthia-zw-2.jpg

Initiatiefnemer van DANSZIN en van jongs af aan gefascineerd door lichaamsbeweging en dans. Als kind altijd in beweging en al snel verknocht aan dans en performance. Ze voltooide de opleiding Danstherapie aan de Hogeschool Enschede (ARTez Concervatorium) en werkt ruim 15 jaar als danstherapeute en -docente zowel met volwassenen als met kinderen en in het onderwijs. Ze gebruikt technieken uit body mind centering, authentic movement, Laban bewegingsanalyse en dansimprovisatie. Inspiratie haalt ze uit het lijf, verhalen, kunst, muziek en vooral uit de groep zelf.

Cynthia: ‘"Het leukst van mijn danswerk vind ik het faciliteren van een ruimte waar ontspanning en creativiteit worden vrij gemaakt. Een plek waar je helemaal in het nu en in je lijf je blikveld verruimt. Die kracht heeft dans. Soms zie ik mensen boven zichzelf uitstijgen. Dat geeft voldoening. 

Op dit moment werk ik als manager en teamleider natuur en milieu educatie bij de stichting MAK Blokweer. Jarenlang deed ik dit werk naast mijn dansbedrijf en het vulde elkaar mooi aan. In 2016 heb ik volledig voor het ' natuurwerk'  gekozen. Ik kan in mijn werk als leidinggevende en coördinator veel van mijn creativiteit en inzicht in wat mensen beweegt kwijt. Het belang van een schone natuur vol biodiversiteit is urgent en ik zet mij dan ook met hart en ziel in voor deze natuurorganisatie.
Mijn passie voor dans blijft groot. Bij het Dansers Collectief Hoorn ben ik actief als bestuurslid en bij het artistieke team."